Rekisteröintisopimus

Foorumi noudattaa myös Suomen lakia.

Keskusteluissa on noudatettava tiettyjä sääntöjä, jotka on laadittu keskusteluiden asiallisuuden ja foorumin yleisen viihtyvyyden takaamiseksi. Säännöt ovat voimassa tällä keskustelufoorumilla ja ne koskevat kaikkia käyttäjiä. Lue säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan. Mahdollisten sääntö muutosten varalta on suositeltavaa lukea säännöt ajoittain uudelleen (esim. kerran kuukaudessa)1.
Käyttäydy asiallisesti: Älä kiroile, Älä loukkaa ketään, Älä käytä rasistisia ilmauksia ja Älä muutenkaan toimi epöasiallisesti jäsentä tai foorumia kohtaan.
Turha ulina ja marina ei foorumille kuulu, eikä varsinkaan riidanhaastaminen.
Jäsenen huomatessa sääntöjen rikkomista, on hänen ilmoitettava asiasta valvojalle / ylläpidolle.

2.
Viestiketjua tehdessäsi kannattaa tarkistaa, ettei aiheesta ole jo viestiketjua.
Anna viestiketjulle kuvaava nimi.

3.
Mieti onko viestiketjusi sellainen, että se kannattaa kertoa kaikille vai voiko asian hoitaa yksinkertaisesti yksityisviestillä. Viestit eivät saa uhata yksilön vapautta. Toisen henkilön nimen luvaton käyttäminen/ julkistaminen on kiellettyä. Jokainen vastaa itse niistä mahdollisista seurauksista, joita aiheutuu toisen henkilön nimen väärinkäyttämisestä/paljastamisesta, jos levittää toisen yksityisyyttä koskevia tietoja

4.
Käytä viestissäsi selkokieltä eli sellaista, jota kaikki ymmärtävät (ei tarkoita kirjakieltä). Oman viestin muokkaaminenkin on sallittua.
Kaikenlaisen yleisen moraalin, Suomen lakien ja yleisesti hyväksyttyjen sekä kirjoitettujen että kirjaamattomien sääntöjen vastaisen materiaalin lähettäminen tälle keskustelupalstalle on kiellettyä mukaan lukien K18- ja vastaavat materiaalit. Tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin käyttö ilman oikeuksien haltijan lupaa on kielletty


5.
Älä spämmää eli ei mitään turhia viestejä kuten: "joo" tai sellainen, jossa on vain pelkkä hymiö.
Lainausten muokkaus on kiellettyä.

6.
Mainostaminen yleisesti/Yksityisviestillä on ehdottomasti kiellettyä! Se häiritsee useimpia käyttäjiä. Mainostukset niille tarkoitettuun aiheeseen ( Yritysilmoitukset ).

7.
Älä käytä värikoodeja. Värikoodien käyttö on sallittua vain, jos haluat tekstissäsi vältä¤mättä painottaa jotain, mutta kohtuus kaikessa. Ylläpitäjät ja moderaattorit voivat korostaa viestinsä, jonka lisäävät käyttäjän viestin alle. Jos halutaan korostaa jotain, niin käyttäkää mieluiten lihavointia.
Älä lainaa kuvia, riittää että ottaa pois Image-tagit (  [img] ) niin jää linkki kuvalle.

8.
Moderaattorit eivät saa poistaa/lukita viestejä/aiheita ilman hyvää syytä.
Sääntöjen rikkomisesta tulee antaa ensin huomautus seuraavasta kerrasta annetaan varoitus. Varoituksen jälkeen henkilölle voidaan antaa joko jäähyä tai porttikielto.
Toisten viestien muokkaaminen ilman hyvää syytä on kiellettyä.
Moderaattorit valvoo sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan poistaa, ketjuja lukita ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Moderointia ei tehdä kenenkään kiusaksi, vaan sillä pyritään tekemään foorumista kaikille käyttÃäille siistimpi ja täten hyödyllisempi.

Erittäin mukavia keskusteluhetkiä kaikille!